Conferències

Descarrega’t el programa d’activitats.

PROGRAMA D’ACTIVITATS I XERRADES A LA CARPA AUDITORI

DISSABTE, 4 DE MAIG

. 17h | ESCOLA CASTELL DE DOSRIUS. L’alumnat del centre presentarà les dues cooperatives que han creat en el marc del programa “Cultura emprenedora a l’escola” (CuEmE), que fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques. Amb el recolzament de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials del municipi, i la participació de la Diputació de Barcelona i el
Consell Comarcal del Maresme.

. 18h | ADA PARELLADA (Restaurant Semproniana). La coneguda i mediàtica emprenedora, cuinera i escriptora parlarà de les seves experiències. De pagès a la taula passant per la cuina.

. 18.30h | ELS PÈSOLS DE LLAVANERES. Nani Mora (Horta Graupera) parlarà de la història, característiques i qualitats del pèsol de Llavaneres. Acabarem amb un tastet de melmelada de pèsols maridats amb vi blanc del Celler Tal Com Raja.

. 19.15h | CATA DE VINS TAL COM RAJA. Gaudirem dels sabors i les olors dels vins i escumosos que presentarà Joan Munic, del Celler Tal Com Raja d’Arenys de Munt.

DIUMENGE, 5 DE MAIG

. 10.30h | JOAN MANEL RIERA (Escola de Natura del Corredor). Cada cop hi ha menys pagesos actius. El clima se’ns està girant. L’era del petroli té els dies comptats. Cal alimentar la gent. Bé.
Volem el territori viu. Per tot això, quina pagesia necessitem?

. 11h | TERTÚLIA DE PAGESOS DEL MUNICIPI. Tornen l’Antoniu, en Josep, en Siscu i en Pere; els nostres protagonistes de l’any passat. Gent sabia i pagesa, per parlar de temes divins i
d’altres d’humans.

. 11.30h | TERTÚLIA DELS ESTUDIANTS DE L’INSTITUT DE DOSRIUS. Nois i noies del centre donaran la seva opinió sobre l’ecologia i la pagesia.

. 12h | HORTA ECOLÒGICA: PLA DE MUNT. PALAFOLLS. De la pagesia a l’ecopagesia. Ecologia de pagesos: productes ecològics, saludables, de proximitat i sense malmetre el planeta. A càrrec de Miquel i Pep Riera.

. 12.30h | “HEALTH & COOK: COM GAUDIR A TAULA”. Mengem d’una forma saludable? Quan seiem a taula gaudim d’un moment únic i ancestral? Què menjar i com cuinar, pot incidir en la nostra salut? Al finalitzar hi haurà un tast de pastís de quinoa i gingebre i xarrup de kuzu i suc de poma. A càrrec de Marga Raventós.

. 13h | AVÍCOLA SANT LLOP. Com funciona una granja on els ous frescos són els protagonistes? Presentació i tats a cegues d’ous durs. A càrrec de Josep M. Baqués, de la Granja Avícola Sant Llop.